Välkomna!

På B&B Turistgården Särna hittar du det perfekta stället att koppla av, varva ner och utforska Sveriges vildmark.
Vår Villa Villekulla

Rum i en hemtrevlig atmosfär

Om du väljer att stanna hos oss, kan vi erbjuda dig rum i en hemtrevlig atmosfär. Oavsett om du är en ensam vandrare, ett äventyrligt par eller en barnfamilj, är du alltid välkommen!

Rum 1 - Varg
Rum 1

Varg

2 personer, enkelsängar

Rum 2 - Älg
Rum 2

Älg

2 personer, våningssäng

Rum 3 - Lodjur
Rum 3

Lodjur

2 personer, enkelsängar

Rum 4 - Ekorre
Rum 4

Ekorre

1 person, enkelsäng


Rum 5 - Rådjur
Rum 5

Rådjur

2 personer, enkelsängar

Rum 6 - Ren
Rum 6

Ren

2 personer, våningssäng

Rum 7 - Räv
Rum 7

Räv

2 personer. enkelsängar

Rum 8 - Lavskrika
Familjerum 8

Lavskrikka

4 personer, 2 enkelsängar och 1 våningssäng


Familjerum 9

Järv

4 personer, 2 enkelsängar och 1 våningssäng

Rum 10

Björn

2 personer, enkelsängar

Familjerum 5+6

Rådjur & Ren

4 personer, 2 enkelsängar och 1 våningssäng

Familjerum 9+10

Järv & Björn

6 personer, 4 enkelsängar och 1 våningssäng

Inte bara ett vandrarhem

Vi erbjuder så mycket mer

Vi vill göra skillnad för dig. Därför erbjuder vi mycket mer än bara ett fint rum. Vi skapar alla möjligheter att låta dig uppleva en fantastisk tid i en vacker miljö.

Reindeer Lovis

Krama en ren

En familjesaga


När vi berättade för folk att vi hade promenerat och kelat med en ren, låter det overkligt i deras öron. Men det är verkligen sant, och vi skulle vilja att du och din familj får uppleva dessa speciella stunder.

Möt samerna, Europas sista inhemska folk och lär dig om deras historia och deras livsstil med renarna.

Gå med renen till tipi i skogen och lyssna på deras underbara historier. Sitt runt lägerelden på renskinn och lär dig varför samerna inte vet mindre än 8 årstider. Smaka på de läckra delikatesserna och drick kaffe som en sam.

Vänligen meddela dina önskemål, och vi kommer att göra allt för att ge dig och dina barn en oförglömlig dag. Eftersom det finns så mycket mer måste samerna och deras renar kan erbjuda dig.


Old Tjikko

Möt Old Tjikko

Det äldsta trädet i världen


Old Tjikko ses som det äldsta trädet i världen. Den här norska granen är en klon på ett rotsystem av mer än 9550 år gammal. Du hittar det i naturparken Fulufjället och det är uppkallat efter hunden Tjikko från upptäckaren av trädet, Leif Kullman.

Det här trädet är inte längs en väg, och vägen till det är inte angivet. Men om du vill träffa Old Tjikko personligen hjälper vi dig gärna igenom det här fantastiska naturreservatet.

Du kan också besöka Naturum, parkens museum och Sveriges högsta vattenfall på minst 93 meter höga, Njupeskär. Eller hur är det med Göljåns dal, där det år 1997 inträffade en imponerande naturkatastrof.


Meditation rocks of ice

Meditation

Se efter dig själv


Att släppa taget är svårt. Ibland försöker vi till och med oroligt att hålla fast vid allt, till exempel till förväntningar, våra rädslor, förluster, ägodelar, våra berättelser och våra relationer. Även när det gör ont och vi lider är det svårt att släppa taget.

Vårt vandrarhem är det perfekta stället att varva ner. I en hemtrevlig atmosfär kan du släppa taget om vardagen och börja om. Fokusera din uppmärksamhet på något annat, till exempel på tystnad i naturen. Sök till dig själv på toppen av ett berg eller ensam i de djupa skogarna. Vi vill hjälpa dig med nöje och medkänsla.

Men i vandrarhemmet har vi också en speciell plats där du kan meditera på egen hand eller tillsammans med andra under tillsyn. Vi vill göra en skillnad för dig och hjälpa dig att komma tillbaka till det dagliga livet som återfödd.


Låt oss leka i snön och i solen!

Aktiviteter i norra Dalarna

En vistelse hos oss är inte begränsad till vår villa eller trädgård. Det finns mycket att göra, både på vintern och på sommaren. Varje säsong ger något nytt! Upptäck det med B&B Turistgården Särna.

coffee-fruit-sweet-dish-meal-food
Provsmakning

Dalarnas delikatesser

Testa dina smaklökar för lokala delikatesser i ett klassiskt café eller en innovativ gastronomisk restaurang. Äta i Dalarna är en upplevelse för alla sinnen.
Provsmakning

Dalarnas delikatesser

blue-cold-countryside
Ha så kul!

Vintersporter

När vinterlovet är vid dörren är det dags att fylla en hel vecka med aktiviteter och andra saker att göra. Här i Dalarna finns en mängd roliga, mysiga, spännande, vinterliga och pedagogiska upplevelser att välja mellan, både inomhus och ute.
Ha så kul!

Vintersporter

color-horse-ornament-sweden-wooden-horse-the-valleys
TA DEL AV KULTUREN

Sveriges hjärta och själ

Dalarna är hjärtat och själen i den svenska folkets tradition. Många av de symboler du kanske tycker är vanligtvis svenskt, är djupt rotade i Dalarna: Midsommarfirande, rödmålade stugor, de underbara folkdräkterna, fot trampande folkmusik och – naturligtvis – Dalahästen.
TA DEL AV KULTUREN

Sveriges hjärta och själ

Fulufjället
Vildmark

Utforska frihet

Fjällandskapet öppnar upp sig i Särna, den vilda och den tysta fjällskogens berättelse berättas här. Njut av rätten att vandra gratis. Besök Sveriges högsta vattenfall och världens äldsta träd. Upplev den kallaste vintern bland de varmaste människorna.
Vildmark

Utforska frihet

B&B Turistgården Särna
B&B Turistgården Särna
B&B Turistgården Särna
B&B Turistgården Särna
B&B Turistgården Särna

I ETT NÖTSKAL

B&B Turistgården Särna

En gång byggd 1890 som ett sjukhus, har denna fantastiska Villa Villekulla förvandlats till en oas där gästfrihet är nyckeln, och avkoppling är det magiska ordet.

Läs mer


Följ oss

Ta reda på vad som är varmt och nytt, och få rabatter för att vara en lojal kund och en B&B Turistgården Särna fan.