Välkomna!

På B&B Turistgården Särna hittar du det perfekta stället att koppla av, varva ner och utforska Sveriges vildmark.
Om rummen

Vi har 9 rum att välja mellan som alla är varsamt möblerade för att du ska få en så skön vila och återhämtning som möjligt. Bor du hos oss under sommaren blir du väckt av fågelkvitter och dofter från naturen, och på vintern kan du njuta av snötäckta träd i det vackra, mjuka ljuset.

Alla rum är utrustade med sängkläder och handdukar.

Vi serverar frukost mellan kl 8 och 10 varje dag, som ingår i rumspriset. Färskt surdeg- och tunnbröd bakas varje dag och kompletteras med hemlagade tillbehör och andra råvaror från lokala gårdar häromkring.

 Varg 

 Älg 
 Lodjur 
 Ekorre 

 Rådjur 

 Räv 

 Lavskrika 

 Järv 
 Björn 
Mat

Att laga mat efter vad säsongen har att erbjuda har alltid legat i vårt DNA och vi är glada att få ha nära samarbete med lokala producenter som förser oss med underbara råvaror.

Surdeg- och tunnbröd bakar vi färskt till frukost varje dag, och knäckebrödet kommer från briljanta Skedvi Bageri. Våra ostar och andra mejeriprodukter kommer från Hansjö Mejeri, och renköttet från Renbiten.

Måndagar till torsdagar kan du välja mellan två enklare rätter; en vegetarisk paj eller en gryta. Bröd, sallad, kaffe/te och någonting sött ingår i priset, 200 kr. På fredagar och lördagar serverar vi en trerättersmeny där vi låter svenska grönsaker stå i centrum. Middagen inleds med vårt surdegsbröd och avslutas alltid med hembakt kaka. 395 kr. Vi har inget alkoholtillstånd men serverar alkoholfri öl och läsk!

Är du nyfiken på kvällens meny är det bara att slå oss en pling!

Aktiviteter, utflyktsmål

Runtomkring Särna finns det massor av roliga aktiviteter!
På bara 30 minuters bilfärd hittar ni Fulufjällets Nationalpark med ett av Sveriges högsta vattenfall och världens äldsta träd. Grövelsjön ligger en timme bort och är full av härliga vandringsstigar, och den extra äventyrlige kan ta båten över till Norge och vandra tillbaka till Sverige.

Själva Särna i sig är en mysig liten by med en vacker gammal kyrka, hembygdsgård, butiker, en strand och många fina promenadstråk.

På vintern kan skogen utforskas på längdskidor eller snöskor och har du tur kan du åka skridskor på sjön innan snön täcker isen. Det finns också många vintersportsområden i närheten, som Idre Fjäll och Sälen.

Möjligheterna är oändliga, och vi hjälper dig gärna att planera dina dagar här! Gå gärna in på www.sarnaturism.se för mer information om Särna och omnejd.

För mer skräddarsydd guidning kan vi varmt rekommendera Daniel på Särna Adventures
som anordnar guidade turer och som också kan lära dig laga mat över öppen eld. Boka in en tur med dem här: www.sarnaadventures.se.

Helena och Peter på Renbiten i Grövelsjön är också absolut värt ett besök. Hos dem kan du lära dig allt om Sápmi och samerna, och även få hälsa på deras renar. Läs mer om dem på www.renbiten.se.

Hej! Vi är en familj på fyra personer, Mieke, Jacco, Olle (3) och Noah (1).
Vi kommer ursprungligen från en liten by utanför Utrecht i Nederländerna, och nu har vi äntligen hittat vårt drömhus här i hjärtat av pittoreska Särna med målet att skapa en hemtrevlig och välkomnande oas för alla som vill komma bort en stund men fortfarande känna sig som hemma. Efter 8 år på Stockholms restaurangscen är vår ambition att komplettera ett hemtrevligt boende med en fantastisk måltid, med fokus på lokala råvaror i säsong. Så hjärtligt välkomna hem till oss!