Säg hej

Om oss

Sandra

Sandra Kint

När vi såg Villa Villekulla för första gången visste vi att det här vackra huset skulle förändra våra liv för alltid. Nu ska vi göra vårt bästa för att göra skillnad för dig.
”There is a kind of magicness about going far away and then coming back all changed.” — Kate Douglas Wiggin
Allt du behöver är en destination och ett utmärkt vandrarhem!
Arjen

Arjen van Berlo

Oude huis
Historia

B&B Turistgården Särna

Vår villa byggdes 1890 som ett sjukhus. 1905 omvandlades huset till ett läkarhus, och det har varit det i åratal. Efter en renovering på 1980-talet har det fungerat som ett vandrarhem. År 2015 var det kort ett flyktingcentrum för unga flyktingar från Irak och Syrien. Men nu är det ett riktigt vandrarhem igen.

Alla rum har haft en makeover och uppvärmningen har moderniserats så att denna vackra Villa Villekulla kan fungera i flera år som en plats där alla kan känna sig hemma. Det gamla parkettgolvet kommer snart att återställas och badrummet renoveras.

Vi älskar EKO

Att ta hand om jorden

Vi försöker spara miljön så mycket som möjligt. Till exempel tar vi bara grön el och all belysning kommer från LED-lampor.

Avfallsseparation är mycket viktigt för oss, så vi begränsar restavfallet till ett minimum. Vi erbjuder våra gäster alla möjligheter att delta.

Maten vi erbjuder är så organisk som möjligt och kommer helst från den direkta omgivningen eller från Sverige. Och om vi kan förbättra någonting kommer vi säkert inte att misslyckas med det. Har du förslag? Vi skulle vilja höra det!

EKO
Njupeskär vattenfall
Samarbetspartner

Med Fulufjällets Nationalpark

I samarbete med Fulufjällets NationalparkVi har ingått ett partnerskap med Fulufjället nationalpark. Det betyder att vi gör vårt bästa för att marknadsföra nationalparken och förklara för alla hur viktig naturen är.

Vi är glada att kunna erbjuda dig en rundtur genom den gamla skogen, till Njupeskär och världens äldsta gran: Old Tjikko. Eller kanske du vill åka till Göljån med oss, ett område i nationalparken där en enorm katastrof inträffade 1997.

Kontakta oss om du är intresserad av en turné.

Dina tankar

Dina kommentarer & förslag

Vi värdesätter mycket dina kommentarer och förslag om våra anläggningar. Vänligen skicka oss eventuella kommentarer eller förslag som du kan ha, så att vi kan förbättra våra tjänster.